Tükörtojás-kosárkák

Fedezze fel ezt a tojásból lett csodát. Bár kicsit macerás elkészíteni, de megéri

Hozzávalók
8 szelet bacon 4 réteslap olvasztott vaj 4 tojás

A hagymás feltéthez: 1 evőkanál olívaolaj 2 lila hagyma 1 evőkanál vörösborecet 5 dkg cukor bors

Elkészítés
1.
A feltéthez felhevítjük az olajat, és a felkarikázott lila hagymát 15-20 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a vörösborecetet és a cukrot, sózzuk, borsozzuk, 3-4 percig karamellizáljuk, majd félretesszük hűlni.

2. A baconszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd félretesszük és melegen tartjuk.

3. A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, majd egymásra fektetjük és négyfelé vágjuk.

4. A tésztakockákat egy tepsibe helyezzük, a közepükre kanalazunk 1-1 adag karamellizált hagymát, megsózzuk, majd 1-1 tojást ütünk rájuk. Sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a bacont a tetejükre helyezzük.

Vote it up
92
Tetszett?Szavazzon rá!