Türingiai húsvéti koszorú

A türingiaiak mesterei a tortasütésnek – amint ez a remekbe szabott finomság is tanúsítja

Hasonló receptek

Hozzávalók 12 szelethez
15 dkg vaj 4 tojás 15 dkg cukor 1 citrom 25 dkg kukoricakeményítő 2 evőkanál rum 1 csipet só 1 kiskanál sütőpor zsiradék és zsemlemorzsa a formához

A krémhez: 20 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 kiskanál cukor 1 kiskanál vaj 3 evőkanál darabolt mandula 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés
1. Keverjük habosra a vajat, és válasszuk el a tojások sárgáját a fehérjétől. Adjuk a vajhoz apránként a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. A kézi mixer habverőjével keverjük legalább 8 percig. Adjuk hozzá a megmosott citrom levét és lereszelt héját, a rumot, a sót és a sütőport, majd a tojásfehérjéből vert kemény habot.

2. Kenjünk ki zsiradékkal egy 26 cm átmérőjű koszorúformát, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük bele a tésztát. Süssük előmelegített sütőben kb. 45 percig. Ezután hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki.

3. A krémhez keverjük habosra a 20 dkg vajat. Keverjük hozzá apránként a porcukrot és a vaníliás cukrot. Vágjuk el a tésztakoszorút középen vízszintesen, és töltsük meg a krém felével. Tegyük rá a tészta másik felét, és vonjuk be a koszorút a megmaradt krémmel.

4. Keverjük össze a darabolt mandulát 1 kiskanál cukorral. Forrósítsunk fel 1 kiskanál vajat, és pirítsuk meg benne a cukros mandulát. Szórjuk a tésztára.
 

Ismerjen meg további kiváló húsvéti fogásokat!

Vote it up
173
Tetszett?Szavazzon rá!