Tüsszögjön kevesebbet!

Szakértőink szerint az alábbi öt egyszerű, bevált lépés segít a hamarosan támadó szénanátha féken tartásában

Naponta fecskendezzen sóoldatot az orrába, ezzel kimossa a virágport – mondja dr. H. James Wedner, a Saint Louis-i Washington Egyetem Orvostudományi Karának oktatója.

Ha dr. Wednerre hallgat, legalább évente kicserélteti autója utasterének levegőszűrőjét. A régebbi szűrő csak úgy ontja az arcába a pollent.

Dr. Wedner azt tanácsolja, hagyja a szabadtéri testmozgást estére. Sok fa hajnalban szórja szét virágporát, a parlagfű pollenszáma pedig jobbára déltájban tetőzik.

Dr. Nathanael Horne, a New York-i Orvostudományi Egyetem munkatársa a pollenhelyzet súlyosbodása esetén azt ajánlja, vegyen fel porvédő álarcot. Az N95-ös besorolású (95%-os szűrőképességű) antiallergén maszk valóban jól jön annak, aki pollenfelhőben kertészkedik vagy gyalogol. A dioptriás vagy napszemüveg viselése is enyhíti a gondot.

Ne vesztegesse az időt! Dr. Horne azt javasolja, az allergiás időszak várható beköszönte előtt legalább egy héttel kezdje alkalmazni a fentieket. Vigyázat: az idény mostanában hajlamos előbb beindulni.

Vote it up
307
Tetszett?Szavazzon rá!