A fogyókúrázóknak azért jó, mert annyi indokot találhatnak a halfogyasztásra, amennyit csak akarnak. És ebből az alaktartás csak az egyik. A hal ugyanis az egészséges táplálkozás non plus ultrája, ráadásul az ínyencek elaléltatására is alkalmas. Fogyjon hát mindenki úgy, ahogy az alábbi recept.
Hozzávalók
1 evőkanál olívaolaj • 10 dkg chorizo kolbász • 1 vöröshagyma • 1 kiskanál fűszerpaprika • 1 csipet őrölt csilipaprika • 0,7 dl százaz fehérbor • 40 dkg konzervparadicsom • 10 dkg sült piros kaliforniai paprika • 20 dkg csicseriborsó (konzerv) • só • bors • 45 dkg tőkehal • 1 marék petrezselyem
Elkészítés
1. Az olajat felhevítjük, megsütjük benne a chorizót, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
2. A visszamaradt zsiradékon puhára pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a paprikát és a csilit, és további 2 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk a fehérbort, a paradicsomot, a sült paprikát és a lecsepegtetett csicseriborsót, majd sózzuk, borsozzuk, és jól összeforraljuk.
4. Végül hozzáadjuk a feldarabolt tőkehalat és a chorizót, és a halat 3-4 perc alatt puhára főzzük. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, majd a petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Fokhagymás pirítóssal vagy krumplipürével kitűnő.
Ismerjen meg további recepteket chorizo kolbásszal!
Hozzászólás