Tőkehal csicseriborsóágyon

Henrique Sá Pessoa portugál séf receptje szokatlan ízek párosítására épül

Hozzávalók 2 személyre
3 közepes paradicsom olívaolaj kakukkfű cukor só, bors 20 dkg vízbe áztatott csicseriborsó 1 evőkanál apróra vágott lila hagyma 1 evőkanál koriander 1 kiskanál apróra vágott fokhagyma 2 kiskanál fehérborecet 2 tőkehalfilé 5 dkg piros spenót (zölddel helyettesíthető)

Elkészítés
1. A meghámozott és félbevágott paradicsomot egy tepsibe rendezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk kakukkfűvel, egy kevés cukorral, majd sózzuk, borsozzuk, és a sütőben 100 °C-on 4 órán át sütjük. (Egy nappal korábban is elkészíthetjük.)

2. A csicseriborsót egy nagyobb serpenyőbe tesszük, megsózzuk, majd annyi vízzel, amennyi ellepi, 30 percen keresztül forraljuk. Lecsepegtetjük, 6 evőkanálnyit félreteszünk belőle, a maradékot pedig pürésítjük.

3. A hagymát, a koriandert és a fokhagymát elkeverjük a félretett csicseriborsóval, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az ecetet és 3-4 evőkanál olívaolajat is.

4. A halat sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olívaolajon oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük.

5. A spenótot megsózzuk, és elkeverjük egy kevés olívaolajjal.

6. A csicseriborsó-pürét tányérokra halmozzuk, a halszeleteket a tetejére helyezzük, és 3-3 sült paradicsommal díszítjük, a vinaigrette-et pedig mellé szervírozzuk.
 

Ismerje meg Henrique Sá Pessoát, akinek ez az egyik kedvenc receptje. A másik pedig az almás cupcake juharsziruppal.

Vote it up
149
Tetszett?Szavazzon rá!