Tőkehal spárgával és sonkával

Istenien nyálcsorgató étel, ráadásul tele van egészséges hozzávalókkal

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg zöld spárga 2 evőkanál vaj 5 evőkanál olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál só 1 kiskanál őrölt bors 0,5 dl citromlé 1 kiskanál reszelt citromhéj 4 szelet tőkehalfilé 4 szelet prosciutto

Elkészítés
1.
A megtisztított és félbevágott spárgát forró, sós vízben 3 percig főzzük, majd jeges vízbe tesszük, aztán lecsepegtetjük.

2. A vajat 1 evőkanál olajjal közepes lángon megolvasztjuk, enyhén megpirítjuk benne a sóval elkevert apróra vágott fokhagymát, hozzákeverjük a borsot, a citromlét és -héjat.

3. A sütőt előmelegítjük 240 °C-osra. Akkora sütőpapírdarabokat vágunk, amekkorába a halfiléket be tudjuk csomagolni, meglocsoljuk őket 1-1 evőkanál olívaolajjal, és 1-1 halfilét fektetünk a közepükre.

4. A filéket bedörzsöljük a fokhagymás keverékkel, elrendezzük rajtuk a spárgát, majd a sonkaszeleteket, rájuk hajtjuk a papírt, és szorosan összezárjuk.

5. Tepsibe rendezzük, és 12-14 perc alatt készre sütjük.

Vote it up
149
Tetszett?Szavazzon rá!