Taco lapockával

Fordítottan arányos fúziós falatok: sokáig sülnek, de gyorsan elfogynak

Hozzávalók 6 személyre
3 evőkanál olívaolaj 1 db vöröshagyma 2 kiskanál fűszerpaprika 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál almaecet 2 kiskanál szárított oregánó 85 dkg sertéslapocka 2 levél zöldsaláta 6 db tortillalap 20 dkg füstölt mozzarella só, bors salsaszósz hagyma és lime-gerezdek ízlés szerint

Elkészítés
1.
Az olajat összekeverjük az apróra vágott hagymával, a paprikával, az összezúzott fokhagymával, az ecettel, az oregánóval, a sóval és a borssal. Megkenjük vele a húst, és fóliába csomagolva néhány órára a hűtőbe tesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A húst egy sütőedénybe tesszük, felöntjük 5 dl vízzel, majd 3-4 órán át sütjük, míg omlós nem lesz.

3. A sütőből kivéve vékony csíkokra vágjuk, majd a csíkokat a salátalevelekkel kibélelt tortillalapokba helyezzük. Meglocsoljuk a szósszal, teszünk rá egy kis hagymát, limegerezdeket helyezünk rá, és megszórjuk a reszelt mozzarellával.
 

Ismerjen meg további tacorecepteket!

Vote it up
1
Tetszett?Szavazzon rá!