Tafelspitz

Habár valójában bécsi specialitás, a Monarchia kora óta egy kicsit a magunkénak is érezzük. Borongós időben még jobban esik

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1,5 kg marhafartő 50 dkg velős csont 6 szál sárgarépa 4 szál fehérrépa 1 db zeller kelkáposzta 1 csomag petrezselyem 3 fej vöröshagyma só, egész bors

Elkészítés
1. A húst felöntjük vízzel, és a megtisztított zöldségekkel és a többi hozzávalóval lassú tűzön 3-4 órán át főzzük. Ha szükséges, a tetejéről a habot lemerjük.

2. Ezután a levest leszűrjük, a húst felszeleteljük, a sárgarépát és a fehérrépát pedig csíkokra vágjuk.

3. Tálaláskor a tányérba helyezünk egy szelet húst, a zöldségeket köré rendezzük, majd rámerünk 1 merőkanál levest. Étkezés alatt folyamatosan pótoljuk a tányérban a forró levest.

Hasonlóan jólesik, sőt vírusos fertőzések ellen gyógyhatású az Újházi tyúkhúsleves is. Ha pedig a marhafartő íze vonzza, ott a vadas marha.

Vote it up
242
Tetszett?Szavazzon rá!