Tagliatelle citromszósszal

Noha az olaszok ezt a tésztát általában valamiféle húsos szósszal kínálják, ezúttal vega ételt alkottunk belőle

Hozzávalók 4 személyre
6 dl tejszín 24 dkg vaj 8 db citrom leve és héja 70 dkg tagliatelle só, bors 2 csokor frissen aprított petrezselyem 12 dkg reszelt parmezán

Elkészítés
1. A tejszínt egy serpenyőben óvatosan felmelegítjük, majd hozzáadjuk a citrom levét, a reszelt héját és a vajat. Amikor a vaj már teljesen felolvadt, a serpenyőt levesszük a tűzről.

2. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük és leszűrjük. Hozzákeverjük a forró citromos szószhoz, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a petrezselyem felét, és újra átforgatjuk.

3. Előmelegített tányéron, a maradék petrezselyemmel és a parmezánnal megszórva tálaljuk.

Vote it up
166
Tetszett?Szavazzon rá!