Tappancspancs

Blöki fürdetése a legfelkészültebb gazdiknak is fejfájást okozhat. Íme, néhány egyszerű tanács a főbb problémák elkerülésére

Hajdanában, amikor még csak durva szappanok álltak rendelkezésre a szőrmók kedvencek megtisztogatásához, évente néhány alkalmat elégségesnek tartottak. Manapság, a kíméletesebb kutyasamponok korában a négylábúak is annyit fürdőzhetnek, amennyit csak kell.

Külön-külön sampon kapható mindenféle bundatípushoz és szőrszínhez, sőt bizonyos bőrproblémákhoz is, például zabpelyhes sampon allergiás ebeknek vagy fehérítő sampon a makulátlan szőrzet érdekében. Illatosat szeretne? Próbáljon ki valamilyen dizájner kutyasampont, mondjuk, vaníliásat vagy citrusosat.

Ne feledje fürdetés előtt kifésülni kutyája szőréből a csomókat, különben összenemezelődik. És bármilyen jó mulatság tetőtől talpig habba burkolni ebét, utána alapos öblítés szükséges. Ügyeljen arra, hogy az alsó szőrzetből is eltávolítson minden szappanmaradékot.

A kutyaszőr pH-ja eltér az emberi hajétól, tehát ha a saját piperecikkeit használja a kedvencéhez is, az viszketést, korpásodást okozhat. Emiatt a kutya esetleg vakarózni fog, harapdálja magát, ez pedig fertőzésekhez, további problémákhoz vezethet.

Vote it up
397
Tetszett?Szavazzon rá!