Tarjával és almával töltött pite

Almás is, húsos is, pite is, vagyis igazán izgalmas kombináció

Hozzávalók 6 személyre
2 evőkanál olívaolaj 60 dkg sertéstarja 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 7,5 dl almabor 2,5 dl csirkealaplé 1 db nagyobb burgonya 2 evőkanál frissen aprított zsálya só, frissen őrölt bors 2 db zöld alma 80 dkg leveles tészta (2x40 dkg) kevés liszt zsályalevelek a díszítéshez 1 db tojás 2 evőkanál tejszín

Elkészítés
1. A 2 cm-es darabokra vágott húst a fele olajban 3-4 perc alatt barnára pirítjuk, majd a serpenyőből kivéve félretesszük.

2. A felkarikázott hagymát és a szeletekre vágott fokhagymát a maradék olajban puhára pároljuk.

3. A húst visszatesszük a serpenyőbe, felöntjük az almaborral és az alaplével, és kis lángon, fedő alatt 1 órán át, majd fedő nélkül még negyed órán át forraljuk.

4. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott krumplit és a zsályát, és sózzuk, borsozzuk. Amikor a krumpli megfőtt, hozzákeverjük a meghámozott és vékony cikkekre vágott almát, és a keveréket sütőbe tehető serpenyőkbe kanalazzuk.

5. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztát belisztezett felületen 5 mm vékonyságúra nyújtjuk, és a serpenyők átmérőjénél valamivel nagyobb korongokat vágunk belőle.

6. A tésztakorongokkal lefedjük a serpenyők tartalmát, széleit a serpenyőhöz nyomkodjuk, a közepükre pedig 1-1 zsályalevelet teszünk. Megkenjük a tojással elkevert tejszínnel, majd sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
167
Tetszett?Szavazzon rá!