Hozzávalók 6 személyre
2 evőkanál olívaolaj • 60 dkg sertéstarja • 1 db vöröshagyma • 2 gerezd fokhagyma • 7,5 dl almabor • 2,5 dl csirkealaplé • 1 db nagyobb burgonya • 2 evőkanál frissen aprított zsálya • só, frissen őrölt bors • 2 db zöld alma • 80 dkg leveles tészta (2x40 dkg) • kevés liszt • zsályalevelek a díszítéshez • 1 db tojás • 2 evőkanál tejszín
Elkészítés
1. A 2 cm-es darabokra vágott húst a fele olajban 3-4 perc alatt barnára pirítjuk, majd a serpenyőből kivéve félretesszük.
2. A felkarikázott hagymát és a szeletekre vágott fokhagymát a maradék olajban puhára pároljuk.
3. A húst visszatesszük a serpenyőbe, felöntjük az almaborral és az alaplével, és kis lángon, fedő alatt 1 órán át, majd fedő nélkül még negyed órán át forraljuk.
4. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott krumplit és a zsályát, és sózzuk, borsozzuk. Amikor a krumpli megfőtt, hozzákeverjük a meghámozott és vékony cikkekre vágott almát, és a keveréket sütőbe tehető serpenyőkbe kanalazzuk.
5. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztát belisztezett felületen 5 mm vékonyságúra nyújtjuk, és a serpenyők átmérőjénél valamivel nagyobb korongokat vágunk belőle.
6. A tésztakorongokkal lefedjük a serpenyők tartalmát, széleit a serpenyőhöz nyomkodjuk, a közepükre pedig 1-1 zsályalevelet teszünk. Megkenjük a tojással elkevert tejszínnel, majd sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzászólás