Tarte Tatin

Így készíti Vladimír Honzák, a prágai sztárséf, aki szerint sok a közös a cseh és a francia konyhában

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 szelethez
60 dkg liszt 45 dkg cukor 44,5 dkg vaj + a formába csipet só 1,2 kg alma almaecet

Elkészítés
1.
A lisztet összedolgozzuk 15 dkg cukorral, 37 dkg vajjal és a sóval, a tésztából labdát formázunk, majd műanyag fóliába tekerve fél órára a hűtőbe tesszük.

2. A maradék cukrot egy kevés vízzel lassú tűzön karamellizáljuk, majd egy 26 cm-es, enyhén kivajazott tortaformába öntjük.

3. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A meghámozott és vékony cikkekre vágott almát elrendezzük a karamellszószban, majd hozzáadunk néhány csepp almaecetet és a kis kockákra vágott maradék vajat.

4. A tésztát a forma méretére nyújtjuk, beborítjuk vele az almát, és a széleit körben – amennyire lehetséges – behajtjuk az almák alá.

5. A tortát kb. 1 órán át sütjük, a sütőből kivéve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd fejjel lefelé fordítva kivesszük a formából. Vaníliafagylalttal kitűnő.
 

Ismerje meg Vladimír Honzákot és a szintén általa ajánlott vörösboros kakast!

Vote it up
160
Tetszett?Szavazzon rá!