Tartsa frissebben az élelmiszert

Sosem jó a zöldség-gyümölcs, mire elfogyasztaná? Az alábbi tárolási ötletek segítségével a zöldféle tovább eláll

Általános szabály, hogy déligyümölcsnek nem való a hűtőszekrény. Jó példa erre a mangó, az avokádó és a banán.

Az őszi-, kajszi- és kopaszbarack meg a körte olyan illékony vegyületet bocsát ki, amelynek hatására más gyümölcsök és zöldségek gyorsabban érnek. Ez különösen a brokkolira, karfiolra, uborkára és sárgarépára vonatkozik, ha már érettek, különítse el őket.

A zacskós saláták leöblített, lecsöpögtetett leveleit rakja lapos dobozba, benedvesített konyhai papírtörlővel borítsa be, majd a dobozt lefedve tegye hűtőbe.

A zöldfűszereket vegye ki a csomagolásból, és göngyölje szorosan nedves konyhai papírtörlőbe, azután folpakba.

Ne használjon alufóliát nagy savtartalmú élelmiszerekhez, amilyen a rebarbara, szeletelt paradicsom, citrusfélék vagy káposzta, mert megváltoztatja az ízüket.