Tatár bifsztek

A jó hús alapvető kellék, de a többi hozzávaló ugyanolyan fontos – most például só helyett szardellafilével ízesítjük, ami jól mutat a tányéron

Hasonló receptek

Hozzávalók 2 személyre
45 dkg darált sovány marhabélszín tojássárgája 1 fej vékonyra szelt vöröshagyma 1 evőkanál leöblített, lecsöpögtetett kapribogyó 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem 2 db lecsöpögtetett, apróra vágott olajos szardellafilé enyhe vagy közepesen csípős francia mustár (tetszőleges) olívaolaj és citromcikkek a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A bélszínt négyfelé osztjuk, és minden egyes tányérra egy kis kupacot halmozunk belőle. A halmok közepén kialakított mélyedésbe egy-egy nyers tojássárgáját ütünk.

2. Köré rakjuk a hagymát, a kapribogyót, a petrezselymet és a szardellát. Olívaolajjal és citromcikkekkel tálaljuk.

3. A bifszteket mindenki saját ízlése szerint fűszerezi: a körberakott hozzávalókat egy villával ki-ki maga dolgozza el a hússal. Az ízhatás tetszés szerint egy kis mustárral fokozható.

Vote it up
27
Tetszett?Szavazzon rá!