Tavaszi leves

Mindenki ki van éhezve a tavaszra. Álmodjunk róla ezzel a recepttel

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
2 zsenge karalábé 4 kis zsenge sárgarépa 20 dkg zöldbab 30 dkg zöldborsó 5 szál spárga 1/3 fej karfiol 1,5 l víz 1,5 l erős húsleves

Elkészítés
1. Tépdessük le a karalábé apró leveleit, és tegyük félre. Hámozzuk és mossuk meg a sárgarépát és a karalábét, majd vágjuk őket vékony csíkokra.

2. Vágjuk le a zöldbab két végét, mossuk meg, és ferdén vágjuk kis darabokra. Fejtsük ki a zöldborsót, és mossuk meg.

3. Vágjuk le a spárga alsó fás végét, hámozzuk le, mossuk meg, és vágjuk fel darabokra. Mossuk meg a karfiolt, és szedjük rózsáira. Egy fazékban forraljuk fel a vizet, sózzuk meg, majd tegyük be le a karalábét és a sárgarépát, s főzzük őket, amíg félig meg nem puhulnak.

4. Adjuk hozzá a többi zöldséget is, és főzzük mindet puhára. A zsenge karalábéleveleket mossuk meg, töröljük szárazra, és tépkedjük kisebb darabokra, tetszés szerint.

5. Öntsük a húslevest a főtt zöldségekhez, és az egészet forraljuk fel. A kész levest a szép zöld karalábélevelekkel díszítve, forrón tálaljuk.

Vote it up
327
Tetszett?Szavazzon rá!