Tavaszi linguini

Minden gyerek szereti a tésztát, így jó eséllyel a spárgát is meg fogja enni vele

Hozzávalók
50 dkg spárga 45 dkg linguini tészta 3 evőkanál olívaolaj 3 újhagyma 2 gerezd zúzott fokhagyma 1 csilipaprika (tetszőleges) 1 citrom héja 2 evőkanál citromlé 1 marék bazsalikom só, bors

Elkészítés
1.
A spárgát megtisztítjuk, 5 cm-es darabokra vágjuk, és forrásban lévő sós vízben 1 percig főzzük. Ezután egy szűrővel kiemeljük, hideg víz alá tartjuk, majd lecsepegtetjük.

2. A tésztát a spárga főzővizében al dentére főzzük, majd leszűrjük.

3. A karikára vágott újhagymát, a fokhagymát, a kimagozott és felkarikázott csilit és a citromhéjat a felhevített olajban 1 percig pároljuk.

4. A tésztát összekeverjük a hagymás keverékkel és a spárgával, majd hozzáadjuk a citromlét és a bazsalikomot, és sózzuk, borsozzuk. Ciabattával tálaljuk.

Vote it up
188
Tetszett?Szavazzon rá!