Techno-fejfájások

Néha visszakívánom azt az időt, amikor még csak három (két!) tévécsatorna közül lehetett választani. Most el sem tudok igazodni a kütyüimen

Kapcsolódó cikkek

Most ugyanis a tévém egy űrhajóra hasonlít, amelyről csak remélni tudom, hogy képes leszek beindítani. Három távirányítóm van, és sose tudom, melyiket kell először megnyomni.

A képernyőm lapos LCD (elfelejtettem, hány centis átmérőjű), és félelemmel vegyes tisztelettel tekintek a multimédia-doboz és a képernyő között kígyózó kábelrengetegre.

Számos használati útmutatóm is van: egy a tévéhez, egy a dobozhoz, egy harmadik a telefonhoz, egy negyedik a Wiihez, de mind rémisztően vaskos. Ezért nem porszívózok a doboz környékén, így a kábelgubancot egyre vastagabb por védőréteg lepi be. Ha véletlenül kihúznék egy kábelt, tudom, hogy fel kellene hívnom a segélyvonalat Marokkóban.

Ez történt meg tegnap. Először tudtomra adták, hogy a hívásom „rögzítésre kerülhet”. Kedvem lett volna azt válaszolni, hogy „engem meg a guta kerülget”.

– Engedje meg, hogy bemutatkozzam, a nevem Lamia – duruzsolta a fülembe egy ifjú hölgy, aki legalább olyan bűbájos volt, mint amilyen tájékozatlan. – Miben segíthetek?

Tizenhét perc és egy hisztériás roham után azt tanácsolta, hogy hívjak ki egy szerelőt, aki végül 150 euró plusz áfa ellenében visszadugta a kábelt a helyére.

Hát ezért nem porszívózom az internet set-top-boxom – vagy mim – környékén.

Vote it up
215
Tetszett?Szavazzon rá!