Tejberizs mézes gesztenyével

Elszúrta a főfogást? Ha utána ezt tálalja fel, senki nem fog emlékezni rá

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg gesztenye 2 evőkanál méz 5 dl tej fél vaníliarúd 25 dkg rizs fügelekvár és fenyőmag a tálaláshoz

Elkészítés
1. A gesztenyét megtisztítjuk, megmossuk, egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és enyhén sós vízben 45 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük, és még melegen összekeverjük a mézzel.

2. A tejet a vaníliával felforraljuk, majd eltávolítjuk a vaníliarudat, beletesszük a rizst, és lassú tűzön, időnként megkeverve 15 percig főzzük.

3. A mézes gesztenyét kelyhekbe tesszük, és rákanalazzuk a tejberizst. Fügelekvárral és enyhén megpirított fenyőmaggal díszítjük.

Vote it up
169
Tetszett?Szavazzon rá!