Tejszínes-joghurtos málnatorta

Nem a leggyorsabb és legkönnyebb elkészíteni, viszont a hatása mindenért kárpótol majd

Hasonló receptek

Hozzávalók
6 dkg liszt 2 db tojás 5 dkg cukor 1 csipet só 1 tasak vaníliás cukor 0,5 kiskanál sütőpor zsiradék a sütőforma kikenéséhez

Az omlós tésztához: 12 dkg liszt 0,5 kiskanál sütőpor 1 csipet só 6 dkg vaj 2 evőkanál cukor 1 db tojássárgája 1 tasak vaníliás cukor

A tetejére és a töltelékhez: 4 dkg étcsokoládé 60 dkg friss vagy mélyhűtött málna 12 dkg cukor 3,5 dl natúr joghurt 4 evőkanál citromlé 9 db fehér zselatinlap 40 dkg habtejszín

A bevonathoz és a díszítéshez: 3 evőkanál piros ribiszkelé 1 tasak színtelen tortabevonó zselé 2 evőkanál cukor 5 dkg mandulapehely

Elkészítés
1. A kapcsos sütőforma alját kikenjük. A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A piskótatésztához a tojásokat 1 evőkanál hideg vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra verjük.

2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásos keverékre szitáljuk, és habverővel beleforgatjuk. A masszát a sütőformába terítjük úgy, hogy a szélén egy kicsit magasabbra igazítjuk. 20–25 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből. Késsel elválasztjuk a piskótát a forma oldalától, és lekapcsoljuk a karimát. A tésztát, a forma alját rajta hagyva,sütőpapírra borítjuk és kihűtjük.

3. Az omlós tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Cipót formálunk, lelapítjuk, fóliába göngyöljük és betesszük a hűtőbe. Kikenjük egy másik kapcsos sütőforma alját. Az omlós tésztát a forma méretére nyújtjuk, kibéleljük vele a formát, és villával megszurkáljuk. 12–15 perc alatt kisütjük. Kivesszük a sütőből, süteményes rácson kihűtjük, majd kibontjuk a formából.

4. A csokoládét forró vízfürdő fölött megolvasztjuk, és a kihűlt omlós tésztalapra kenjük. Levesszük a forma alját és a sütőpapírt a piskótáról, és a piskótalapot a tetejével lefelé fordítva az omlós tésztára helyezzük. Tortakarimát teszünk a tésztalapok köré, és úgy állítjuk be, hogy szorosan illeszkedjen.

5. A töltelékhez a friss málnát megtisztítjuk. A felét szétnyomkodjuk, majd szitán áttörjük (a mélyhűtött málnát előtte kissé felengedjük). A gyümölcspürét összekeverjük a cukorral, a joghurttal és a citromlével.

6. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, és egy kis lábasban, gyenge tűzön feloldjuk. Belekeverjük a málnakrémbe, majd megvárjuk, amíg kihűl.

7. A tejszínt kemény habbá verjük. Mihelyt a málnakrém dermedni kezd, összekeverjük a tejszínhabbal. A málnás-tejszínes krémet a piskótalapra öntjük, és a tetejét egyenletesre simítjuk. A maradék gyümölcsöt néhány perc múlva a krémre tesszük (a mélyhűtött málnát nem kell felengedni).

8. A bevonatot 2,5 dl víz, a ribiszkelé és a cukor hozzáadásával elkészítjük a tortamázból, a tasakon található útmutatás szerint. Közben evőkanállal (és nem habverővel) kavargatjuk, hogy a bevonat ne legyen zavaros. Kissé lehűtjük, majd óvatosan, egy kanál hátoldalán keresztül a málnára csurgatjuk, így a langyos tortabevonó nem keveredik össze a krémmel.

9. A tortát letakarjuk, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tortakarimát eltávolítjuk. A mandulapelyhet egy serpenyőben megpörköljük. Megvárjuk, amíg kissé kihűl, majd óvatosan a torta oldalához nyomkodjuk.

Vote it up
191
Tetszett?Szavazzon rá!