Tejszínes karfiolleves

A karfiol rendkívül egészséges, olcsó, ráadásul igazán sokoldalú: most például a leves szerepébe ugrott be

Hasonló receptek

A karfiol gazdag C-vitaminban és folsavban, emellett fitovegyületeket, például indolvegyületeket és izotiocianátokat is tartalmaz, így szívvédő hatású, és egyes rákfajták ellen is véd. Még egy jó hír: a gyomorfekélyt okozó H. pylori ellen is hatásos!

Hozzávalók 4 személyre
1 fej karfiol 1,5 liter zöldség- vagy csirkealaplé 3 dl tejszín 1 evőkanál friss koriander 1 evőkanál rózsabors 1 evőkanál olívaolaj petrezselyem

Elkészítés
1. A karfiolt rózsáira szedjük, és alaposan átmossuk. Az alaplében puhára főzzük, majd az edényből kivéve összeturmixoljuk. Visszaöntjük az alaplébe, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk.

2. A koriandert apróra vágjuk, a rózsaborsot összetörjük, és külön-külön elkeverjük az olívaolajjal. Tálaláskor a leves tetejére csepegtetünk belőle, majd megszórjuk petrezselyemmel.
 

Ismerjen meg további karfiolos recepteket!

Vote it up
199
Tetszett?Szavazzon rá!