Tejszínhabbal töltött epertorta

Nem nehéz elkészíteni, és egyszerűen ellenállhatatlan a hagyományos amerikai torta áramvonalasított változata

Hasonló receptek

Hozzávalók
25 dkg liszt és egy kevés a formázáshoz 1 db tojás 3 evőkanál cukor 7,5 dkg vaj 1 csipet só 1 kiskanál sütőpor 4 evőkanál tej 0,5 kiskanál őrölt vanília zsiradék a sütőformához porcukor a beszóráshoz

A töltelékhez: 1 dl habtejszín 35 dkg eper 10 dkg sovány túró 3 evőkanál tej 2 tasak vaníliás cukor

Elkészítés
1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A sütőformát kikenjük. A lisztet a sütőporral tálba szitáljuk. Az összedarabolt vajat a lisztkeverékhez adjuk. Az egészet kézzel elmorzsoljuk, belekeverjük a cukrot és a sót, és a közepén kialakítunk egy mélyedést.

2. A tojást a tejjel és a vaníliával egy tálban összekeverjük, és a mélyedésbe öntjük. A száraz hozzávalókat a lisztkupac széle felől, apránként a folyadékhoz keverjük, és az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, és belisztezett munkalapra tesszük.

3. A tésztát 20 cm átmérőjű vastag, kerek lappá nyújtjuk. Kibéleljük vele a sütőformát, és az előmelegített sütőben 10–15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, majd a formából, és süteményes rácson hűlni hagyjuk.

4. A tortalapot nagy késsel vízszintesen félbevágjuk. A tetejét vágódeszkán 8 azonos méretű szeletre vágjuk, és megszórjuk porcukorral. Az alaplapot tálra tesszük.

5. A torta díszítéséhez félreteszünk 8 szép eperszemet, a többit megmossuk, óvatosan szárazra itatgatjuk, leszedjük a kocsányát, és vékony szeletekre vágjuk.

6. A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót a vaníliás cukorral és a tejjel krémesre keverjük, és összeforgatjuk a tejszínhabbal. A túrókrémet az alaplapra kenjük, és a felszeletelt epret a krémre terítjük.

7. A fedőlap szeleteit a töltelékre rakosgatjuk, és a félretett eperszemekkel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Tippek
Eper helyett málnával, fekete áfonyával vagy cseresznyével is készíthetjük.

A tortát tejszínhab és joghurt helyett 30 dkg krémsajtból, 2 kiskanál porcukorból és 1/2 kiskanál vaníliakivonatból kikevert krémmel is megtölthetjük.
 

Ismerjen meg további epres recepteket!

Vote it up
148
Tetszett?Szavazzon rá!