Tejszínhabos mangótorta

Az őszibarackhoz hasonlítható mangó az egyik legfinomabb egzotikus gyümölcs. A belőle készült torta sikerre ítéltetett

Hasonló receptek

Hozzávalók
20 dkg liszt ­ 2 db mangó 2 db tojássárgája 0,5 kiskanál só 5 dkg habtejszín 5 dkg étcsokoládé 1 dl almalé 2 tasak vaníliás cukor 3 dkg csokoládéreszelék 0,5 kiskanál sütőpor 2 evőkanál citromlé 6 db fehér zselatinlap 10 dkg vaj 6 dkg cukor zsiradék a sütőforma kikenéséhez 1 db tojás

Elkészítés
1. A tésztához a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük, majd a vajjal, 2 evőkanál cukorral, 1 tasak vaníliás cukorral, a tojással és 2 evőkanál vízzel összegyúrjuk. Cipót formálunk és behűtjük. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőformát.

2. A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A tésztát 15–20 perc alatt kisütjük, tortakarimát teszünk rá.

3. Meghámozzuk a mangót. Levágjuk a húsát a magról, kis kockákra aprítjuk, és összekeverjük a citromlével. 12 kockát félreteszünk, a többit a tojássárgájával és a maradék cukorral pürés állagúra keverjük.

4. Beáztatjuk a zselatint. 3 evőkanál almalevet felforrósítunk, és a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. A többi almalevet a mangókrémhez keverjük, majd az egészet behűtjük.

5. Megolvasztjuk a csokoládét, és a tortalapra kenjük. A 4 dl tejszínből habot verünk, és ha a mangókrém dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk. Elosztjuk a tortalapon.

6. Éjszakára behűtjük. 1 dl tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot verünk, és feldíszítjük vele a süteményt. A tejszínhabrózsákra ráültetjük a mangódarabkákat, és a tortát megszórjuk a csokoládéreszelékkel.

Vote it up
221
Tetszett?Szavazzon rá!