Hozzávalók
20 dkg liszt • 2 db mangó • 2 db tojássárgája • 0,5 kiskanál só • 5 dkg habtejszín • 5 dkg étcsokoládé • 1 dl almalé • 2 tasak vaníliás cukor • 3 dkg csokoládéreszelék • 0,5 kiskanál sütőpor • 2 evőkanál citromlé • 6 db fehér zselatinlap • 10 dkg vaj • 6 dkg cukor • zsiradék a sütőforma kikenéséhez • 1 db tojás
Elkészítés
1. A tésztához a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük, majd a vajjal, 2 evőkanál cukorral, 1 tasak vaníliás cukorral, a tojással és 2 evőkanál vízzel összegyúrjuk. Cipót formálunk és behűtjük. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőformát.
2. A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A tésztát 15–20 perc alatt kisütjük, tortakarimát teszünk rá.
3. Meghámozzuk a mangót. Levágjuk a húsát a magról, kis kockákra aprítjuk, és összekeverjük a citromlével. 12 kockát félreteszünk, a többit a tojássárgájával és a maradék cukorral pürés állagúra keverjük.
4. Beáztatjuk a zselatint. 3 evőkanál almalevet felforrósítunk, és a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. A többi almalevet a mangókrémhez keverjük, majd az egészet behűtjük.
5. Megolvasztjuk a csokoládét, és a tortalapra kenjük. A 4 dl tejszínből habot verünk, és ha a mangókrém dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk. Elosztjuk a tortalapon.
6. Éjszakára behűtjük. 1 dl tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot verünk, és feldíszítjük vele a süteményt. A tejszínhabrózsákra ráültetjük a mangódarabkákat, és a tortát megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
Hozzászólás