Teknőctrükk

Vannak, akik a haverjaikat is jól megválasztják

Kleopátra névre hallgató cicánknak a téli hideg időre olyan „fűthető” kosarat vásároltam, amely elektromos báránybőr takaróval kényezteti amúgy prémes barátunkat. A fekhelyet a házban helyeztem el.

A teknőcünk, Soloman elméletileg a kertben lakik, de nem igazán akaródzik kültéri kedvencnek lennie, ezért mindent megtesz, hogy valahogy bejusson a házba. Én csak vonakodva engedem be, így hát minden alkalommal valamiképpen kicselezi az éberségemet.

Egy nap legnagyobb meglepetésemre Solomant és Kleopátrát összebújva találtam a finom meleg macskakosárban. Bár a cica nem volt túl lelkes, hogy mással kell megosztania új és kényelmes fekhelyét, de mivel tulajdonképpen szereti a teknőst, ez egyszer belement a dologba.

Soloman tehát a macskabirodalomban töltötte az éjszakát, reggel viszont felkaptam és visszavittem a kertbe, nehogy elkapassa magát. A jóhoz könnyű hozzászokni!

Azonban az egyszeri engedékenység meghozta gyümölcsét: Soloman azóta sem hagyott fel azzal a szokásával, hogy becammogjon a házba, ha nem figyelünk oda.
Jens Niere

Vendég az ivóban
Ausztráliában nem nézik jó szemmel a házi kedvenceket a vendéglőkben. Ezért aztán egészen feldobódtam, amikor az Egyesült Királyságban besétáltam az első ivóba, ahol hat kutya fogadott. Ott nyüzsögtek a vendégek lába alatt, s a gazdáikkal nyomban szóba lehetett elegyedni.

Aztán hamar rájöttem, hogy talán mégsem olyan jó ötlet a kutya a kocsmában. Az első korsó után elindultam a pulthoz a második rundért, és kértem hozzá sós mogyorót. A zacskót sajnos már ott feltéptem – rögvest hat tágra nyílt szempár fixírozta vágyakozva a kezemben lévő finomságot.

Három csomag mogyoróval később, rágcsálnivaló nélkül tértem vissza az asztalunkhoz, három meleg sörrel, amelyen a hab is összeesett.
Andrew Smith

Csak semmi cicó
Cinta cicám, aki tavaly márciusban távozott az öröklétbe, igen különleges kapcsolatban állt Cisco nevű lovammal. Első találkozásukkor Cinta nem ijedt meg Ciscótól, bár még sosem látott lovat, a lábához dörgölőzött, a paci meg körbeszaglászta. Egy délután Cisco és a másik lovunk, King mókázni kezdtek: egymásra nyerítettek, csipkelődtek.

Cinta viszont úgy gondolta, ez nem játék. Kergetni kezdte Kinget: a hátsó lábába kapaszkodott, hogy Ciscót megvédje.

A lovak belelendültek a játékba, Cinta pedig kimeresztett karommal, hangosan fújt barátja támadójára. Amikor a lovak befejezték, Cinta még figyelmeztetésképpen lecsapott Kingre, majd leugrott róla, és visszasétált a házba.
Amanda Andrews

Vote it up
141
Tetszett?Szavazzon rá!