Tengeri süllő feketesó-ágyon

Marin Rendić, az újhullámos horvát konyha egyik legreprezentatívabb képviselője ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre
1 kg tengeri süllő 1 dl olívaolaj 1,5 kg nagy szemű só 50 dkg só 4 tojásfehérje 1 evőkanál tintahaltinta

Elkészítés
1.
A halat, ha szükséges, kibelezzük, majd alaposan leöblítjük, szárazra töröljük, és a belsejét bedörzsöljük olívaolajjal.

2. A kétféle sót összekeverjük az enyhén felvert tojásfehérjével, a tintával és 0,5 dl hideg vízzel.

3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A só felével kibélelünk egy sütőedényt, ráfektetjük a halat, majd a maradék sóval teljesen betakarjuk, és 40 percig sütjük.

4. Óvatosan ütögetve megbontjuk a sókérget, és kiemeljük belőle a halat.

5. Eltávolítjuk a bőrét és a csontokat, majd tányérokra helyezzük, és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Főtt krumplival kitűnő.
 

Ismerje meg Marin Rendićet és a szintén általa ajánlott buggyantott tojást vadspárgával!

Vote it up
219
Tetszett?Szavazzon rá!