Tepsis karaj

Nem is hinné, mennyi íz, illat és szín belefér egyetlen tepsibe

Hasonló receptek

Hozzávalók
1 kg csontos sertéskaraj 3 db citrom leve 2 dl + 1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál koriandermag 1 evőkanál frissen aprított oregánó 0,5 evőkanál frissen aprított kakukkfű 12 szem bors 2 db padlizsán 4 db burgonya 6 db paradicsom 8 db zsályalevél friss petrezselyem

Elkészítés
1. A húst a csontok mentén felszeleteljük, és egy nem fémből készült edénybe tesszük. A citromlét elkeverjük 2 dl olívaolajjal, a koriandermaggal, az oregánóval, a kakukkfűvel és a borssal, majd a húsra öntjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A padlizsánt karikára vágjuk, megsózzuk, majd 1 evőkanálnyi olajban enyhén megpirítjuk.

3. A húst a marináddal együtt egy hőálló edénybe rendezzük úgy, hogy a szeletek közé tesszük a padlizsánt, a karikára vágott krumplit és paradicsomot, valamint a zsályaleveleket, és sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel.

Vote it up
319
Tetszett?Szavazzon rá!