Hozzávalók
1 kg csontos sertéskaraj • 3 db citrom leve • 2 dl + 1 evőkanál olívaolaj • 1 evőkanál koriandermag • 1 evőkanál frissen aprított oregánó • 0,5 evőkanál frissen aprított kakukkfű • 12 szem bors • 2 db padlizsán • só • 4 db burgonya • 6 db paradicsom • 8 db zsályalevél • friss petrezselyem
Elkészítés
1. A húst a csontok mentén felszeleteljük, és egy nem fémből készült edénybe tesszük. A citromlét elkeverjük 2 dl olívaolajjal, a koriandermaggal, az oregánóval, a kakukkfűvel és a borssal, majd a húsra öntjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük.
2. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A padlizsánt karikára vágjuk, megsózzuk, majd 1 evőkanálnyi olajban enyhén megpirítjuk.
3. A húst a marináddal együtt egy hőálló edénybe rendezzük úgy, hogy a szeletek közé tesszük a padlizsánt, a karikára vágott krumplit és paradicsomot, valamint a zsályaleveleket, és sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel.
Hozzászólás