Tepsis karaj újkrumplival

Minden, ami jó, egy helyen: karaj, újkrumpli, bacon! Ebből rossz nem sülhet ki

Hozzávalók
60 dkg sertéskaraj (csont nélkül) 3,2 dl száraz fehérbor 2 db vöröshagyma 3 evőkanál olívaolaj só, frissen őrölt bors 50 dkg újkrumpli 2 evőkanál frissen aprított zsálya 8 szelet prosciutto

Elkészítés
1.
A 1,5 cm vastag szeletekre vágott hús széleit egy kés hegyével megszurkáljuk, majd a hússzeleteket (anélkül, hogy átfednék egymást) egy edénybe fektetjük, ráöntjük a bort, és szobahőmérsékleten marináljuk, míg a többi hozzávalót elkészítjük.

2. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A karikára vágott hagymát meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan átforgatjuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük.

3. A maradék olívaolajat a hagymához használt edényben összeforgatjuk a karikára vágott újkrumplival és a zsályával, sózzuk, borsozzuk, majd ezt is a tepsibe rendezzük, és sütőben 15 percig sütjük, míg a burgonya széle pirulni nem kezd.

4. A húst a borból kivéve szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk, és elrendezzük rajta a sonkaszeleteket. Ezután a hagymás krumplira helyezzük, 12-15 percig együtt sütjük, majd 5-10 perc pihentetés után tálaljuk.

Vote it up
159
Tetszett?Szavazzon rá!