Tepsis narancsos kacsa vele sült krumplival

Mennek egymáshoz, és kész: kacsa a narancshoz, mindkettő a krumplihoz

Hasonló receptek

Hozzávalók 2 személyre
1 db egész kacsa szétbontva (szárny nélkül) 2 kiskanál borókabogyó 8 gerezd fokhagyma 2 db narancs héja (zöldséghámozóval lehántva) 1 evőkanál barna cukor 0,8 dl portói bor 10 db babérlevél 1 kg újburgonya só, bors

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. A kacsát a borókabogyóval, a hámozatlan, enyhén összetört fokhagymával, a narancshéjjal, a cukorral, a portóival és a babérlevelekkel együtt egy tálba helyezzük, és lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük.

2. A félbevágott újkrumplikat egy tepsibe rendezzük, a kacsát bőrével lefelé a tetejére fektetjük és meglocsoljuk a marináddal. Sózzuk, borsozzuk, 25-30 percig sütjük, majd a kacsát megfordítjuk, és további 25-30 perc alatt készre sütjük.

Vote it up
1
Tetszett?Szavazzon rá!