Tex-mex csirke

Ilyen egy egytálétel Texas és Mexikó határán, ahol igazán tudnak enni

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál olívaolaj 1 db vöröshagyma 10 dkg gyors rizs 8 dkg cérnametélt 0,5 db tyúkhúsleveskocka 4 dl csirkealaplé 18 dkg főtt csirke vagy pulyka 2 db paradicsom 1 evőkanál apróra vágott jalapeno paprika (konzerv) 1 kiskanál szárított bazsalikom 1,5 kiskanál őrölt csili 1 csipet őrölt római kömény 1 csipet bors 6 dkg reszelt cheddar sajt

Elkészítés
1.
Az olajat felforrósítjuk, az apróra vágott hagymát puhára pároljuk benne, majd hozzáadjuk a rizst és az összetört cérnametéltet, és állandó kevergetés mellett 2 percig sütjük.

2. Hozzáadjuk a leveskockát, az alaplét és 5 dl vizet, felforraljuk, majd lefedve 20 percig főzzük.

3. A sütőt előmelegítjük 215 ºC-ra. A rizses keveréket a főzőlével együtt összekeverjük a feldarabolt csirkével, a felkockázott paradicsommal, a jalapenóval és a fűszerekkel, majd egy sütőformába tesszük, és 25 perc alatt készre sütjük. Megszórjuk a reszelt sajttal, 5 percig állni hagyjuk, majd tálaljuk.
 

Kíváncsi, hogyan készítik arrafelé a pizzát?

Vote it up
16
Tetszett?Szavazzon rá!