Tex-mex pizza

Isteni finomságok kerekedtek ki a texasi és a mexikói konyha keveredéséből. Íme, a bizonyíték

Hozzávalók 4 személyre
35 dkg liszt 1 zacskó porélesztő 0,5 kiskanál só 2,5 dl meleg víz 2 evőkanál étolaj 10 dkg finomra őrölt kukoricadara vaj a tepsi kikenéséhez

A szószhoz: 5 dkg vöröshagyma 8 dkg zöldpaprika 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj 1 doboz (400 g) darabolt konzervparadicsom 2 dl paradicsomlé 1 evőkanál frissen aprított bazsalikom 1 evőkanál oregánó 1 kiskanál édesköménymag (tetszőleges) 0,5 kiskanál cukor 0,25 kiskanál bors 1 csipet pirospaprika 1 csipet csilipor

A feltéthez: 50 dkg chorizo kolbász 40 dkg fekete konzervbab 8 dkg kaliforniai paprika 3 evőkanál jalapeńo paprika 2 evőkanál friss koriander 35 dkg reszelt Monterey Jack sajt

Elkészítés
1. A szószhoz a felaprított hagymát, az apróra vágott zöldpaprikát és az összezúzott fokhagymát az olajban puhára pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, a paradicsomlét és a fűszereket, felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő nélkül, időnként megkeverve 35-40 percig főzzük.

2. Eközben összekeverünk 25 dkg lisztet az élesztővel és a sóval. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, és kézi mixerrel alacsony fokozaton fél percig, majd magas fokozaton további 3 percig keverjük. Fakanállal belekeverjük a kukoricadarát és a maradék lisztet (amennyit felvesz).

3. Belisztezett gyúródeszkán addig gyúrjuk, míg közepesen lágy, rugalmas tésztát nem kapunk (ha szükséges, adunk hozzá még lisztet), majd kettéválasztjuk, és lefedve 10 percig pihentetjük.

4. Kivajazunk két kb. 30 cm-es pizzasütőt vagy egy sima sütőlapot. A gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk a tésztát úgy, hogy valamivel nagyobb legyen, mint a forma. Beletesszük a formába, a szélét behajtogatjuk, és a tésztát villával több helyen megszurkáljuk. 220°C-on 10-12 percig sütjük, míg világosbarna nem lesz.

5. Közben megsütjük a felkarikázott chorizót, és lecsöpögtetjük róla a zsírt. A szószt elkenjük a meleg pizzán, és egyenletesen elosztjuk rajta a chorizót, a babot, a feldarabolt kaliforniai paprikát, az apróra vágott jalapeńót és a koriandert. Megszórjuk a sajttal, és még kb. 12 percig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.

Vote it up
330
Tetszett?Szavazzon rá!