Thai citromfüves csirke

Meglepő a hozzávalók között a cukor, méghozzá nem is akármilyen cukor. Legyen merész!

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál étolaj 1 evőkanál reszelt gyömbér 1 szár thai citromfű 1 kiskanál szárított csilipehely 60 dkg darált csirkehús 3 evőkanál lime-lé 2 evőkanál halszósz 1 evőkanál pálmacukor 3 evőkanál frissen aprított koriander 3 evőkanál frissen aprított bazsalikom 4 fej újhagyma rizstészta vagy salátalevél a tálaláshoz

Elkészítés
1.
Egy serpenyőt felforrósítunk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a gyömbért, az apróra vágott citromfüvet és a csilit, és 1 percig főzzük. Hozzákeverjük a darált húst, és 6-7 percig főzzük, míg a hús át nem sül.

2. A lime-lét és a halszószt összekeverjük a cukorral, a korianderrel, a bazsalikommal és a vékony csíkokra vágott újhagymával. Hozzákeverjük a húshoz, és forró rizstésztával vagy salátalevelekkel tálaljuk.

Vote it up
139
Tetszett?Szavazzon rá!