Thai csirkés baguette

Remek reggeli vagy tízórai válhat belőle, ez lesz a nap fénypontja

Hozzávalók 4 személyre
1 db baguette, négybe vágva

A töltelékhez: 2 evőkanál citromlé 2 kiskanál szezámolaj 1 db piros csilipaprika, kimagozva és felaprítva 2 evőkanál szójaszósz 2 db csirkemellfilé, vastagabb csíkokra vágva 1 nagy marék friss thai bazsalikomlevél 1 nagy marék friss korianderlevél 1 nagy marék friss mentalevél 1 csokor snidling, apróra vágva

Elkészítés
1. Egy nagy tálban összekeverjük a citromlét, szezámolajat, csilit és szójaszószt, a csirkét jól átforgatjuk benne, és 30 percig pácoljuk.

2. Összekeverjük a zöld fűszereket. A baguette-darabokat hosszában félbevágjuk, és megszórjuk a fűszeres keverékkel.

3. Előmelegítünk egy serpenyőt, és a marinádból kivett csirkedarabokat oldalanként kb. 2 perc alatt megsütjük.

4. A csirkét a fűszernövényekkel megrakott baguette-ekre halmozzuk.

Vote it up
237
Tetszett?Szavazzon rá!