Hozzávalók 4 személyre
60 dkg jázmin rizs • 6 evőkanál étolaj • 1 fej lila hagyma • 4 gerezd fokhagyma • 12 db előfőzött garnélarák • 3 evőkanál rákpaszta • 2 db mangó • 2 db lime
Elkészítés
1. A rizst megfőzzük. Az olajat egy wokban felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és enyhén megpirítjuk. Ezután a wokból kivéve félretesszük.
2. A rákot az olajba tesszük, és megsütjük (kb. 1 perc), majd az olajból kivéve félretesszük. Az olaj nagy részét a wokból kiöntjük, majd a rákpasztát és a rizst a wokba rakjuk, és összepirítjuk őket.
3. Tálalás előtt a lereszelt mangót hozzákeverjük, ráhelyezzük a rákokat és a lime-mal díszítjük. Köretként a félretett hagymát is adhatjuk mellé, illetve thai bazsalikommal vagy friss korianderrel is kitűnő.
Ismerjen meg további thai recepteket!
Hozzászólás