Thai rákpasztás rizs

A Föld túlsó felén így eszik a rizst. Tudnak valamit...

Hozzávalók 4 személyre
60 dkg jázmin rizs 6 evőkanál étolaj 1 fej lila hagyma 4 gerezd fokhagyma 12 db előfőzött garnélarák 3 evőkanál rákpaszta 2 db mangó 2 db lime

Elkészítés
1. A rizst megfőzzük. Az olajat egy wokban felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és enyhén megpirítjuk. Ezután a wokból kivéve félretesszük.

2. A rákot az olajba tesszük, és megsütjük (kb. 1 perc), majd az olajból kivéve félretesszük. Az olaj nagy részét a wokból kiöntjük, majd a rákpasztát és a rizst a wokba rakjuk, és összepirítjuk őket.

3. Tálalás előtt a lereszelt mangót hozzákeverjük, ráhelyezzük a rákokat és a lime-mal díszítjük. Köretként a félretett hagymát is adhatjuk mellé, illetve thai bazsalikommal vagy friss korianderrel is kitűnő.
 

Ismerjen meg további thai recepteket!

Vote it up
150
Tetszett?Szavazzon rá!