Tiltott eleségek

Ha azt akarja, hogy kedvence éljen és viruljon, tartsa jól! A következőkkel például lehetőség szerint ne nagyon táplálja

Maradék. Négylábú kedvence nem moslékosdézsa! A konyhai maradékban rengeteg a zsír, fölborítja az állat napi étrendjének egyensúlyát. Nemcsak súlyfölösleggel fenyegeti, hanem emésztési problémákat is okozhat.

Cukor. A cukor hosszú távon nemkívánatos kilókhoz, valamint szív- és érrendszeri betegségekhez vezet.

Kenyér és burgonya. A keményítős eledelek puffadást, szélszorulást idéznek elő. A ragadozók nehezen emésztik meg a keményítőt. A rizzsel és gabonapelyhekkel nincs gond, ha alaposan leöblítve kerülnek az állat elé. Nyúlnak soha ne adjon nyers burgonyát!

Csokoládé. Teobromint tartalmaz. Ez a vegyület nagy mennyiségben mérgező a kutyák számára, és súlyos szív-, légzési, illetve idegrendszeri problémákért felelős.

Csont. Még ha húsos is, a csont nagyon kevés hasznos tápanyagot nyújt a kutyáknak és macskáknak. A sokáig rágott csöves csontok előbb-utóbb szilánkosan törnek, és az éles, hegyes darabok bélelzáródást okozhatnak.

Tej. A benne lévő laktáz az egészen kicsi koruktól nem hozzászoktatott, kifejlett kutyákban és macskákban hasmenést, puffadást okoz.

Olajosmag-keverékek. Ezek a pazarlóan zsírban bővelkedő élelmiszerek kórosan fölhízlalhatják a díszmadarakat, összezavarhatják ásványianyag-cseréjüket, ami vészes csonttörékenységig fajulhat.

Vote it up
315
Tetszett?Szavazzon rá!