Tintahal krumplipürével, pirospaprikával és zöld spárgával

Leonel Pereira portugál sztárséf így készíti a legszívesebben

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg kápiapaprika (vagy tetszőleges fűszerpaprika) 60 dkg szilvaparadicsom 2 evőkanál olívaolaj 1 csokor kakukkfű 1 kis csokor menta 1 dkg tengeri só 2 kisebb citrom leve 1 kg tintahal 1 kg burgonya 10 dkg vaj bors 60 dkg zöld spárga 6 gerezd fokhagyma

Elkészítés
1.
A paprikát 100 °C-os sütőben 3 órán át sütjük, majd amikor már kiszáradt, nagyon finom porrá őröljük.

2. A meghámozott és kimagozott paradicsomot összeforgatjuk az olívaolaj felével, megszórjuk az összeaprított kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, majd 90 °C-os sütőben 2 órán át sütjük.

3. A marinádhoz az apróra vágott mentát összekeverjük a sóval és a citromlével, és fél órára beletesszük a megtisztított és 5 cm-es karikákra vágott tintahalat.

4. Közben a meghámozott krumplit lobogó sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd a vajat hozzáadva pürésítjük, és sózzuk, borsozzuk.

5. A megtisztított spárgát lobogó sós vízben roppanósra főzzük, majd 2-3 percre jeges vízbe tesszük, és alaposan lecsepegtetjük.

6. A maradék olajat az összezúzott fokhagymával együtt nagy lángon felforrósítjuk, és megsütjük benne a tintahalkarikákat (oldalanként 3-4 perc).

7. A tintahalat a krumplipüré tetejére rendezzük, melléhelyezzük a spárgát és a paradicsomot, és a paprikaporral megszórva tálaljuk.
 

Ismerje meg Leonel Pereirát és a szintén általa ajánlott piros gyümölcsös fantáziát is!

Vote it up
218
Tetszett?Szavazzon rá!