Tippek a családi kiránduláshoz

Nem kell külföldre utazni, hogy az ember csodákat lásson. Íme, három ötlet, hogy hová érdemes felkerekedni

Váci vízivilág
Vác belvárosától 15 percnyi sétára vad, árvízjárta világba cseppen a látogató. Az ártéri mocsáron közel fél kilométeres pallósor vezet végig. Az Ártéri Tanösvény két helyen is kilátóvá szélesedik, ahol elüldögélhet és meglesheti a békákat, récéket vagy éppen a harkályokat.Kunhalom az M3 Archeoparkban

Időutazás a sztrádán
Az M3-as polgári lehajtójánál, az Archeoparkban látható egy kunhalom és egy hétezer évvel ezelőtti lakóház, amelyet a régészek a benne sorakozó kőeszközökkel, szigonyokkal, korsókkal, kosarakkal együtt a hajdani technikával és szerszámokkal rekonstruáltak. A gyerekeket horgásztó, játszótér és állatpark várja, és gyakran vannak rendezvények. További információ: Wikipédia.

Pákozdi-ingókövek természetvédelmi területIsteni dobókockák
Mintha éppen átbillenni készülnének az élükön álló gigantikus dobókockák – ezt az akár évezredekig is eltartó földtörténeti pillanat látható Pákozd határában. A hazánkban csak a Velencei-hegységben felszínre bukkanó kemény kőzet, a gránit érdekes módon pusztul: a repedések idővel hasábokra tagolják. További információ: Duna-Ipoly Nemzeti Park.

Vote it up
251
Tetszett?Szavazzon rá!