Tiramisutorta

A tiramisut mindenki szereti, és a tortát is, tehát ezt valószínűleg mindenki kétszeresen fogja szeretni

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
4 db tojás 16,5 dkg cukor 10 dkg liszt 1,5 dkg kukoricaliszt 2,5 dkg olvasztott vaj + a formába 1 dl kávélikőr 1,5 dl erős feketekávé 3 dl tejszín 0,5 kiskanál vaníliakivonat 75 dkg mascarpone 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojást 11,5 dkg cukorral robotgéppel habosra keverjük. A lisztet a kukoricaliszttel együtt átszitáljuk, majd a felét beleforgatjuk a tojásos keverékbe.

2. Hozzákeverjük a vaj felét, majd a maradék lisztet és vajat is. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt és kivajazott, 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, és 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

3. Összekeverjük a likőrt és a kávét. A tésztát vízszintesen háromfelé vágjuk. A tortaformát kibéleljük műanyag fóliával.

4. A tejszínt a vaníliával és a maradék cukorral felverjük, majd összekeverjük a mascarponéval.

5. Egy tésztalapot a formába teszünk, meglocsoljuk a kávé egyharmadával, megkenjük a mascarponekrém egyharmadával, majd megszórjuk a reszelt csokoládé egyharmadával. Ezt a másik két tortalappal is megismételjük. A tortát tálalás előtt 2 órára behűtjük.

Vote it up
9
Tetszett?Szavazzon rá!