Tisztítsa meg levegőjét

Mivel ősszel és télen időnk nagy részét a négy fal között töltjük, ekkor jobban fenyegetnek az otthoni szennyező anyagok

Poratka, penész, azbeszt, dohányfüst és sok más szennyező anyag ronthatja otthona levegőjét. Ez komoly veszélyt jelent az egészségre, többek közt fejfájást, tüsszögést, fáradékonyságot, orrdugulást és arcüreggyulladást okozhat. Minthogy télen időnk nagy részét zárt térben töltjük, kanadai szakemberek felmérték, mi minden fenyegethet betegségekkel a szennyezett levegőben.

Sok közönséges tisztítószer, például bútorfény vagy légfrissítő rengeteg mérgező vegyi anyagot tartalmaz. Vásároljon levegőkímélő takarítószereket, vagy folyamodjon olyan alternatív megoldásokhoz, mint a mosogató kisúrolására használt mosószóda. Íme, pár további ötlet!

Tartsa szárazon pincéjét a penész kiküszöbölése érdekében. Használjon a lakás legalsó szintjén páraelszívót, és ügyeljen arra, hogy a családi ház ereszéről lefolyó vizet elvezesse az épülettől.

Kenneth Maybee, a New Brunswick-i Tüdőgyógyászok Szövetségének elnöke szerint a beltéri légszennyezés elsődleges forrása a dohányfüst. Ne engedje, hogy telefüstöljék az otthonát!

Az új padlószőnyeg gázokat bocsát ki, a régi szőnyegekben pedig összegyűlnek a poratkák, meg a kutya vagy macska bőréről lehámló korpa. Vásároljon alacsony károsanyag-kibocsátású szőnyeget, esetleg vegye fontolóra inkább a parkettát vagy padlólapot.

Csak akkor használjon légpárásítót, ha elkerülhetetlen, mert port, baktériumokat és gombaspórákat juttathat a levegőbe. Hetente többször tisztítsa meg forró, ecetes vízzel.

Vote it up
242
Tetszett?Szavazzon rá!