Tizenegy hasznos kerti trükk

A kertészetekben nem hall efféle remek tippeket, melyektől növényei olcsón is gyönyörűek és egészségesek lesznek

Az újságpapír tökéletes takaró
Takarja le a földet több réteg újságpapírral, majd borítson rá szerves takaróanyagot, így a talaj megőrzi nedvességét, a gyom viszont elsorvad.

 A szezon vége felé a frissen leszedett paradicsomot így érlelje: csomagolja újságpapírba, majd légmentesen tartható tárolóban tegye egy sötét polcra. Naponta ellenőrizze, nehogy túlérjen.

 A benedvesített és felcsíkozott újságpapír eltávolítja a kellemetlen szagokat a komposztálóból.

A tea remek növényi táp
 Ha a páfrányt és a hortenziához hasonló savigényes növényeket tealével öntözi, gyönyörű leveleket hajtanak.

 Fokozhatja a hatást, ha új vagy használt tealeveleket szór e növények köré, és szerves takaróanyagot borít rá. Locsoláskor a teából hasznos tápanyagok oldódnak majd ki a talajba.

A rózsabokor legjobb barátja a banánhéj
 A levéltetvek elkerülik a rózsabokrot, ha két-három centi mélyen banánhéjdarabokat ültet köréjük. A héjat szárítsa ki és darabolja fel, különben állatokat vonz oda, és azok feltúrják a talajt.

 Ha azt szeretné, hogy kertjében pillangók repkedjenek, tegyen ki túlérett banánt vagy más gyümölcsöt. Legalább fejmagasságban legyen, és helyezze a kert szélére, mert méheket és darazsakat is odavonzhat. Éjszakára vigye be a házba, ha nem akarja, hogy kártevők lakmározzanak belőle.

Az alufólia elriasztja a rovarokat
 Keverjen a szerves takaróanyag közé alufóliacsíkokat, és nem lesz gondja a bogarakkal. Ráadásul a fólia visszaveri a fényt, és ezzel serkenti a növekedést.

 Ha varjak és egyéb madarak fenyegetik a kertjét, a növények fölé aggatott alufóliacsíkokkal elkergetheti őket. Ha nagyobb állatokat akar elijeszteni, használjon alufóliába tekert kagylókat vagy kavicsokat.

Kártevők ellen vesse be a sót!
 A sós víz gyorsan végez mindenféle csigával.

 Ha az aszfaltozott ösvény réseiben felüti a fejét a gyom, öntsön rá sós vizet (egy rész só, két rész víz), és nem marad el a hatás.

Vote it up
314
Tetszett?Szavazzon rá!