Tojásos nokedli gazdagon

Vannak megunhatatlan fogások, mint például a „mezei” tojásos nokedli, de mégsem árt néha kísérletezni egy kicsit

Hozzávalók 4 személyre
1 gerezd fokhagyma 6 db újhagyma + 2 evőkanál a díszítéshez 3,5 dkg vaj 6 db tojás 2 kiskanál frissen aprított menta 20 dkg lágy kecskesajt

A nokedlihez: 50 dkg liszt 4 db tojás 1 kiskanál só 2,5 dl víz

Elkészítés
1.
A nokedlihez a lisztet egy edénybe szitáljuk, majd a közepén kialakított mélyedésbe beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a sót, alaposan összedolgozzuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy nem túl sűrű tésztát kapjunk.

2. Vizet forralunk, a tésztát nokedliszaggatóval a vízbe szaggatjuk, majd puhára főzzük, és alaposan lecsepegtetjük.

3. Az összezúzott fokhagymát és a vékony karikára vágott újhagymát a vajban fél percig pároljuk.

4. Hozzáadjuk a felvert tojásokat és a menta felét, majd amikor a tojás szilárdulni kezd, hozzákeverjük a nokedlit, és folyamatosan kevergetve ízlés szerint megsütjük.

5. A tűzről levéve hozzáadjuk a kecskesajtot, a sütő grillfokozatán enyhén megpirítjuk, majd a maradék mentával és 2 evőkanál karikára vágott újhagymával megszórva tálaljuk.

Vote it up
236
Tetszett?Szavazzon rá!