Tokhal monostor módra

Viktor Beljajev, a Kreml séfje ezt készítette Nixonnak is, aki hálából magával akarta vinni a főszakácsot Amerikába

Hozzávalók 6 személyre
90 dkg tokhal (vagy édesvízi hal) filézve, bőr nélkül 15 dkg vaj 10 dkg liszt 5 dl halalaplé 2-2,5 dl tejföl néhány babérlevél 40 dkg vöröshagyma 2 főtt tojás 15 dkg csiperkefej 1 kis konzervnyi rákhús 10 dkg parmezán (jellegű sajt) friss kapor

Elkészítés
1.
A halfiléket 1 evőkanál vajon kicsit átpirítjuk.

2. A szószhoz 10 dkg vajat felolvasztunk, hozzákeverjük a lisztet, aranybarnára pirítjuk, majd állandó kevergetés mellett felöntjük a forró alaplével, és hagyjuk besűrűsödni. Forralunk egyet rajta, hozzáadjuk a tejfölt, majd amikor újra forrni kezd, megsózzuk és hozzáadjuk a babérleveleket.

3. A szeletekre vágott hagymát kis vajban aranybarnára pirítjuk, majd kivesszük, és a maradék vajban a felszeletelt gombát is megpirítjuk.

4. Kerek serpenyőbe kevés szószt öntünk, egymás mellé belehelyezzük a halfiléket, szószt öntünk rájuk, majd mindegyik tetejére halmozunk a sült hagymából, a gombából, a felszeletelt főtt tojásból és a rákból, a tetejüket pedig meglocsoljuk szószszal.

5. Megszórjuk reszelt sajttal, és 180 °C-ra melegített sütőben 25 percig sütjük. Friss kaporral megszórva tálaljuk.
 

Ismerje meg Viktor Beljajevet és a szintén általa készített mesés orosz fagylalttortát!

Vote it up
230
Tetszett?Szavazzon rá!