Tonhalas tésztasaláta

Ha van tizenöt perce és némi tonhalkonzerve, gyakorlatilag már a célegyenesben van

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg linguini tészta 40 dkg friss vagy konzerv tonhal olívaolaj a sütéshez só, frissen őrölt bors 50 dkg koktélparadicsom 1 db kígyóuborka 20 dkg zöldbab 3 evőkanál olajbogyó 10 dkg rukola 1 gerezd zúzott fokhagyma 1 evőkanál reszelt citromhéj 0,6 dl citromlé 2 evőkanál extra szűz olívaolaj 2 evőkanál fehérborecet

Elkészítés
1.
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.

2. A halszelet mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben 2-3 perc alatt körbesütjük.

3. A halat villával darabokra bontjuk, összekeverjük a félbevágott koktélparadicsomokkal, a julienne-re vágott uborkával és a többi hozzávalóval, majd a tésztával összeforgatva tálaljuk. (Ha konzervet használunk, a halat nagyobb darabokban hagyva forgatjuk össze a többi hozzávalóval.)
 

Ismerjen meg más tésztasalátákat is!

Vote it up
45
Tetszett?Szavazzon rá!