Tonkababos mascarponés kehely

Ön is úgy hiszi, hogy a tonkabab bablevesbe is jó? Ismerje meg inkább az igazi arcát

Hasonló receptek

Van olyan fűszer, amelyet a parfümipar és a gasztronómia egyaránt szívesen használ, ez pedig a nálunk még kevéssé ismert, leginkább delikátboltokban kapható tonkabab. A Brazíliában, Guyanában, Nigériában és Venezuelában termő tonkafa bab alakú magja kívülről fekete színű, és rendkívül erős és összetett illatot áraszt: keveredik benne a keserű mandula, az ánizs, a vanília, a szegfűszeg és a dohány illata.

Hazánkban még mindig ritkán találkozhatunk olyan étellel, amiben tonkabab van, pedig érdemes megkóstolni, mert igen érdekes plusz ízt ad neki. Általában édességekhez, például csokoládés süteményekhez, fagylaltokhoz és krémekhez teszik, de a merészebbek sós ízekkel (tengeri herkentyűkkel vagy kacsával) is párosítják.

Ha hozzájutunk, kis mennyiségben úgy reszeljük bele az ételbe, mint a szerecsendiót! Az első néhány alkalommal érdemes vele kísérletezni: felturbózhatjuk vele a csokiszuflét és -mousse-t, a madártejet, a panna cottát, a tejberizst vagy éppen egy nyári barackos desszertet is.

Hozzávalók 4 személyre
24 dkg amaretti keksz 40 dkg mascarpone 5 dl hideg tejszín 16 dkg porcukor tonkabab

Elkészítés
1. A kekszekkel kibéleljük a tálalásra szánt poharak alját.

2. A mascarponét és a tejszínt a porcukorral egy tálban gépi habverővel alacsony fokozaton elkeverjük. A tonkababot belereszeljük, és a habverővel tovább habosítjuk.

3. Ezután a poharakban lévő kekszek tetejére kanalazzuk, majd a tetejét is kekszekkel díszítjük.

Vote it up
222
Tetszett?Szavazzon rá!