Tortilla

Készítsen házilag tortillalapot! Villámgyorsan készen van, és sokkal jobban fog esni, mint a bolti

A búzaliszt mellett kukoricalisztet is tartalmazó tortilla főként a mexikói konyhából ismert, de készíthetjük tisztán búzalisztből is. A mexikóiak a kovász nélküli lepényt általában húsokkal, zöldséggel töltik, és feltekerik. Azonban a tortilla remek „csomagolószer”, hiszen sok minden mással is meg lehet tölteni, akár szendvics-alapanyagként is alkalmazható. Finom a chili con carnéval töltött tortilla is, amikor darálthúsos csilisbabot készítünk, és ezt tejföllel és reszelt sajttal betekerjük a tortillalapba. Egyesek szerint a tortilla legjobban avokádókrémmel, vagyis guacamole-val a legjobb.

Hozzávalók
30 dkg liszt 0,5 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál só 7 dkg margarin vagy más zsiradék 2,5 dl meleg víz

Elkészítés
1. A lisztet, a sütőport, a sót és a margarint összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a meleg vizet, és kb. 5 percig gyúrjuk. Attól függően, hogy kicsi vagy nagy tortillákat szeretnénk, a tésztát 12 vagy 6 részre osztjuk.

2. Közepes lángon felhevítünk egy serpenyőt. A tésztadarabokat 2 mm vastag korongokká nyújtjuk, majd egyenként a serpenyőbe helyezzük és megsütjük őket. Ha sütés közben a felületükön légbuborékok képződnek, nyugodtan szúrjuk meg, hogy a levegő távozhasson belőlük.

Vote it up
478
Tetszett?Szavazzon rá!