Tortillaleves

Tartalmas, gazdag leves, és bár az elkészítése nem a leggyorsabb, megéri az időt és a fáradtságot

Hozzávalók 4 személyre
4 db tortillalap só, bors 2 evőkanál étolaj 2 fej vöröshagyma 1 evőkanál szárított oregánó 2 gerezd zúzott fokhagyma 1 db babérlevél 1 db jalapeno paprika 3 db paradicsom 1 marék friss koriander

Az alapléhez: 1 egész csirke 2 l víz 1 fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa, apróra vágva 1 db zellerszár, apróra vágva 4 gerezd fokhagyma 2 db babérlevél 1 evőkanál pirospaprika

Elkészítés
1. Az alapléhez a megsózott csirkét egy nagyobb főzőedénybe tesszük, felöntjük a vízzel, majd beletesszük a többi hozzávalót és még 1 evőkanál sót. Közepes lángon legalább 1,5 órán át főzzük. Ezután a csirkét kivesszük, kicsontozzuk, a húst felkockázzuk és félretesszük. Kivesszük az alapléből a zöldségeket is.

2. A tortillalapok egyik felét cikkekre, a másikat csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben enyhén megpirítjuk és megsózzuk.

3. Egy közepes serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval, és 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet és a jalapeńót, és további 1 percig pároljuk.

4. Beletesszük a meghámozott, kimagozott és kockára vágott paradicsomot, 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott tortillalapokat.

5. A paradicsomos keveréket az alapléhez öntjük, és az egészet összeforraljuk (kb. 15 perc). Ezután botmixerrel pürésítjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a felkockázott húst és a felaprított koriander nagy részét, és még 5 percig forraljuk.

6. Tálaláskor a levest megszórjuk a maradék korianderrel és a csíkokra vágott tortillával. Kínálhatunk hozzá még avokádót és lime-lét.

Vote it up
249
Tetszett?Szavazzon rá!