Toszkán fehérbableves

Könnyű elkészíteni, laktató, csak a bab nyolcórás áztatásáról nem szabad elfeledkezni

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 db piros húsú paprika kicsumázva és apróra vágva só és fekete bors 10 dkg legalább 8 órával korábban beáztatott cannellino bab 1 db vöröshagyma összevágva 1 evőkanál extra szűz olívaolaj 2 gerezd fokhagyma összevágva 10 dkg kelkáposzta vékony csíkokra vágva 2 szelet vékony húsos füstölt szalonna bőre nélkül, apróra vágva 1,4 l forró csirke- vagy zöldségalaplé 2 friss rozmaringág vagy 1 kiskanál szárított rozmaring

Elkészítés
1.
Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a szalonnát meg a hagymát, és óvatosan 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a piros húsú paprikát, majd 2 percig fonnyasztjuk.

2. A beáztatott babot leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, majd az alaplével együtt a fazékba tesszük. Felforraljuk a levest, azután magas hőfokon 10 percig még forrni hagyjuk, majd mérsékeljük a hőfokot, hogy a folyadék csak csendesen főjön. A tetején összegyűlt szürke habot leszedjük.

3. Hozzáadjuk a rozmaringot. Félig lefedve 45–60 percig csendesen főzzük, ezalatt a bab teljesen megpuhul.

4. Szűrőkanállal kiemelünk a levesből 3 evőkanálnyi babot, áttesszük egy tálba, és villával összetörjük.

5. A kelkáposztát az ételhez adjuk, és 5 percig főzzük alacsony hőfokon. Ha friss rozmaringot használtunk, kivesszük a rozmaringágakat a levesből, majd hozzáadjuk a babpürét, és elkeverjük benne, hogy kissé besűrítsük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Melegen tálaljuk.

Vote it up
20
Tetszett?Szavazzon rá!