Toszkán hagymalekvár

Csempésszünk egy kis toszkán nyarat a kenyerünkre

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 kg lila hagyma (legjobb kicsit édesebb fajtát választani) 2 db babérlevél 2 evőkanál mazsola 80 dkg cukor 3 kis db fahéj 5 szem szegfűszeg 1 csipet só 2,5 dl száraz fehérbor 2 dl fehérborecet

Elkészítés
1. A hagymát megtisztítjuk, leheletvékony karikákra szeljük, majd a babérlevéllel, a mazsolával, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sóval jól összekeverjük, és 1 órán át állni hagyjuk.

2. Ezután meglocsoljuk a borral és az ecettel, majd lassú tűzön sűrű lekvárrá főzzük (kb. 1 óra). Levesszük a tűzről, kivesszük belőle a babérlevelet, és még forrón tisztára mosott és megszárított üvegekbe kanalazzuk.

3. Az üvegeket lezárjuk, majd fejjel lefelé fordítva hagyjuk kihűlni. Ezután száraz, hűvös helyen tároljuk. Felbontás után hűtőben akár egy-két hétig is eláll. Leginkább száraz, érlelt sajtok mellé finom.

Vote it up
203
Tetszett?Szavazzon rá!