Hozzávalók 4 személyre
3 evőkanál extra szűz olívaolaj • 1 nagyobb fej vöröshagyma • 1,5 db zellerszár • 10 dkg mángold • 0,5 db peperoncino (vagy más csípős paprika) • 8 dkg paradicsom • 7 dl forrásban lévő víz • tengeri só • 1 kiskanál felaprított petrezselyem • 2 db tojás • 2 szelet kenyér • 5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés
1. Az olajban az apróra vágott hagymát és a felaprított zellert közepes lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a mángoldot és megfonnyasztjuk.
2. Beletesszük a paprikát, a kimagozott, feldarabolt paradicsomot és a forrásban lévő vizet, majd megsózzuk és alacsony lángon kb. 20 perc alatt a zöldségeket puhára főzzük. A végén hozzáadjuk a petrezselymet.
3. Egy másik edényben kb. 2 cm vizet kevés sóval felforralunk. A tojásokat belecsurgatjuk a forrásban lévő vízbe, és 3 percig főzzük, míg a fehérje meg nem fő, de a sárgája még lágy marad.
4. A megpirított kenyereket egy-egy levesestányérba tesszük, ráhelyezünk egy-egy tojást, majd rámerjük a levest és a sajttal meghintve tálaljuk.
Hozzászólás