Trükkök az egészséges, szép hajért

Íme, pár hajápolási házi praktika. Egyik-másik talán meglepő, de mind meglepően hatásos

Kapcsolódó cikkek

Szépség a spájzból
Legközelebb hajmosás előtt keverjen a samponba egy tojást. Ez a samponomlett a tojásnak köszönhetően gazdag fehérjékben – legalább 5 percen át hagyja hatni, mielőtt lemosná.

Ha van otthon almaborecet, annak is hasznát veheti! Keverjen össze 1-2 arányban ecetet és nagyon meleg vizet, egyszerűen öntse a hajára és masszírozza a fejbőrbe, majd pár perc múlva öblítse le és mosson hajat. Az ecet segít egyensúlyban tartani a fejbőr pH-értékét, valamint kihozza haja természetes vörös fényét.

Még nem ért véget a konyhai trükkök listája: vásároljon avokádót, és készítsen belőle hajmaszkot! Zúzzon össze egy avokádót (a jókora mag nélkül!) és keverje össze egy tojással, majd miután bevizezte a haját, vigye fel rá a keveréket. Az avokádó rendkívül gazdag vitaminokban, fontos zsírsavakban és ásványi anyagokban, segíteni fog visszahozni a haj csillogását is. A maszkot 20 percig hagyja állni, majd alaposan öblítse le – heti egyszer végezze el a műveletet sérült haj esetén, de az egészséges hajra is ráfér a havi egyszeri ápolás.

Mosson hajat szájvízzel
Hogy miért? Mert hatásos a korpásodás ellen.  A szájvizet csapvízzel keverje 1-9 arányban, és rendes samponnal való hajmosás után masszírozza a fejbőrébe. A szájvíz a túlságosan zsíros hajon is segíthet, mert lassítja a faggyúmirigyek működését. Tetszőleges bolti szájvizet azonos arányban keverjen össze nagylevelű csodamogyoró (Hamamelis virginiana) kivonatával, majd hajmosás után vattalabdával dörzsölje a fejbőrébe. A keverék mindkét hozzávalója szövetösszehúzó hatású, ami azt jelenti, hogy összezárják a pórusokat száradás közben. Megszabadulhat tehát nemcsak a korpától, hanem a zsíros hajtól is, és ha ez nem elég, rossz szájszaggal sem vádolhatja majd senki sem a frizuráját! Fertőtlenítő hatású szájvizet keressen, mint például a Listerine.

Mentás pakolás
Tényleg hatásos a szájvíz, de érthető, ha valaki inkább más megoldás után nézne. Nekik ajánljuk a következőt: zúzzon össze egy maréknyi száraz vagy friss borsmentalevelet, és egy edényben borítsa be vodkával – máris jobban hangzik, mint a szájvíz! Egy napig hagyja ázni benne a mentát, majd szűrje le és adjon hozzá ¼ teáskanál cukrot, hogy a zavarossá váljon folyadék. Hajmosás után vigye fel a keveréket a fejbőrére, és engedjen neki időt hatni. Második használatkor már látnia kell majd a hatást – ha mégsem, legrosszabb esetben még mindig megihatja mint cukros-mentás vodkát.

Citromos fény
Ha kis citromlevet facsar a hajára mielőtt kimegy a napra, az szép, természetes színt ad frizurájának! Ha pedig zsíros hajjal küzd, a következővel ápolja: egy üres samponosflakonban keverje össze 2 citrom levét 2 csésze desztillált vízzel, majd hajmosás után, ha már megszárította haját, masszírozza a fejbőrébe. Hagyja 5 percig állni, mielőtt hideg vízzel lemosná. 

Vote it up
298
Tetszett?Szavazzon rá!