TrendZóna: Érdekességek

Íme, három figyelemre méltó újdonság: a jövő irodája, a jövő törülközője, illetve a jövő könyvespolca

Kapcsolódó cikkek

Ez lenne az otthoni iroda jövője?
A képen látható előregyártott kerti irodagömböc (archipod.com) jóvoltából energiatakarékos számítógépes munkaállomást helyezhet el családi háza kertjében. A cédrusfa zsindellyel borított, polikarbonát felülvilágítós kerti kuckóban a brit gyártó a természetes fény és szellőzés mellett hálózati áramról, illetve adatkábel-csatlakoztatásról is gondoskodik. A gubó alapmodellje szállítás nélkül nagyjából nyolcmillió forintba kerül. Nem kevés, de ki ne élvezné, ha fél perc alatt beérhetne a munkahelyére, amelynek felnyíló ajtaja a Vissza a jövőbe időgépjárgányát idézi?

Házhoz hű hoteltörülközők és piperecikkek
A szállodaüzemeltetők egyszer talán majd nyomkövető csipet ültetnek törülközőikbe és fürdőköntöseikbe, hogy azok leltárban maradjanak, ne a vendégek bőröndjében kössenek ki. Az is elképzelhető, hogy nagyobb, újratölthető sampon- és testápolótartókat alkalmaznak, amelyek nem vándorolnak a fürdőszobából a neszesszerbe.

Vége a könyveknek?
Az IKEA átterveztette Billy könyvespolcrendszerét, hogy mélyebb elemeiben kényelmesebben elférjen egyéb holmi is. (Elvégre az amúgy sem sok helyet foglaló e-könyveket másutt tartják.) Az Economist azt írja: „A cég azzal számol, hogy a vásárlók egyre inkább dísztárgyakat, csecsebecsét, egy-egy díszes albumot tárolnak rajta, csak épp könyvet nem.”

Vote it up
268
Tetszett?Szavazzon rá!